Loading...

Imprimantele 3D sunt la mare cautare in zilele noastre. Este o tehnologie care a revolutionat si va contiua sa revolutioneze lumea. Nu doar datorita solutiilor si beneficiilor pe care le aduce ci si datorita dezvoltarii domeniilor conexe. Aceasta piata este in crestere si tot mai multi oameni ajung sa aiba tangenta cu obiecte printate 3D.

Prin anul 2010 piata imprimantelor 3D era mica deoarece era foarte greu de lucrat cu ele. Trebuiau cunostinte si multa rabdare. Rata de succes cu o imprimanta desktop era de sub 50% si dura foarte mult timp pana ca o piesa sa fie realizata. Era destul de frustrant deoarece mereu trebuiau facute ajustari si nu mereu obiectul iesea asa cum ar fi trebuit.

Din fericire, multe dintre aceste probleme au fost rezolvate iar acum in 2018 exista imprimante 3D care au o rata de succes de peste 95% daca utilizatorul are putine cunostinte in acest domeniu.

Imprimantele Bitmi sunt capabile sa redea o calitate excelenta a obiectelor printate, sunt fiabile, pot printa cu o mare varietate de materiale si sunt dotate cu cele mai noi functii din acest domeniu. Afla mai multe despre imprimantele Bitmi AICI si AICI.

Ce se observa si este foarte interesant, este motivul pentru care a crescut asa de mult aceasta piata. Unul dintre factori este ca imprimantele sunt mai prietenoase de folosit si au multe functii ajutatoare. Insa, cei mai importanti factori sunt aparitia platformelor cu design-uri de obiecte ce pot fi downloadate gratis si evolutia stiintei materialelor.

O imprimanta 3D este inutila daca nu exista un model CAD care sa fie realizat si un material care sa fie printat. Inainte, putini oameni stiau sa utilizeze softurile de proiectare pentru a-si construi diferite obiecte. Insa, acum exista platforme precum thingyverse.com sau myminifactory.com unde sunt uploadate mii de modele ce pot fi downloadate pe gratis de catre oricine. Asta aduce mult mai multe oportunitati pentru multe categorii de oameni.

La inceputuri, existau doar cateva materiale cu care se putea printa. Cel mai renumit este PLA-ul. Acum exista filamente cu continut de fibra de carbon, cu fibra de sticla, cu lemn, nylon, filamente care rezista la temperaturi ridicate etc. In ziua de astazi, cele mai importante si mai cunoscute materiale pentru printarea 3D sunt ACESTEA.

Desi aceasta industrie va continua sa cresca din ce in ce mai mult, nu exista o dovada clara ca imprimantele 3D vor deveni la fel de cunoscute si utilizate precum calculatorul. Piata in anul 2018 este de 15 miliarde de dolari la nive global si se estimeaza o crestere de pana la 25 miliarde pana in 2020. Ca si tehnologie de printare,  FDM-ul va ramane mult timp cea mai utilizata metoda de a realiza obiecte 3D avand o cota de piata de 70%, urmata de SLA cu 16%.

In concluzie sunt 3 mari factori care duc la evolutia tehnologiei de printare 3D:

  • Calitatea componentelor din imprimanta
  • Diversitatea materialelor
  • Aparitia platformelor online de pe care se pot downloada modele gratis

Asadar, nu este o decizie deloc proasta achizitia unei imprimante 3D FDM inca de pe acum. Pe langa uzul personal, aceasta poate deveni o unealta pentru asigurarea unui venit pasiv lunar. Iar pentru a vedea cele mai importante domenii in care aceasta tehnologie este utilizata, intra AICI.

Nu uita, daca vrei sa ai acces gratuit la anumite informatii si promotii pe care nu le postam in public, te poti inscrie la abonamentul nostru AICITot in formular, lasa-ne un feedback referitor la calitate informatiilor oferite dar si despre subiecte de interes pentru urmatoarele articole.

2019-01-15T10:08:18+00:00

Leave A Comment